Nagyvilág

Trump legnagyobb kihívójával találkozott Novák Katalin

Sándor-palota / MTI
Sándor-palota / MTI

A hagyományos értékek és a családok védelméről folytattak megbeszélést

A Köztársasági Elnöki Hivatal kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy Novák Katalin és Ron DeSantis floridai kormányzó most találkoztak személyesen először, amelyre a köztársasági elnök amerikai útja adott alkalmat. A jó hangulatú, bizalmat megalapozó beszélgetés kiindulópontját az adta, hogy Floridában és Magyarországon nagyon hasonló módon viszonyulnak a társadalmi és gazdasági kihívásokhoz. A köztársasági elnök és a floridai kormányzó ugyanúgy kiállnak a hagyományos értékek, mint a család védelme, a szülők neveléshez való jogának biztosítása vagy éppen a határvédelem mellett – hangsúlyozta a Sándor-palota kommunikációs vezetője, aki beszámolt arról is, hogy Novák Katalin gratulált a kormányzónak politikai, valamint Florida felvirágoztatásában elért sikereihez. Elmondta, hogy Ron DeSantis elismeréssel szólt Magyarország eredményeiről és elnök asszony eddigi munkásságáról, külön kiemelve a családok védelmében tett erőfeszítéseit.

A köztársasági elnök megbeszélést folytatott a kormányzó feleségével, Casey DeSantisszal is.

Ron DeSantis floridai kormányzóval találkozott Novák Katalin magyar köztársasági elnök – írja tengerentúli jelentésekre hivatkozva a Telex. A találkozót kedd délután ejtették meg Florida állam fővárosában, Tallahassee-ben, DeSantis évértékelő beszéde (State of the State address) után.

Egyelőre se Novák, se DeSantis nem kommunikált arról nyilvánosan, hogy mi hangzott el kettejük között, sőt arról sem, hogy megtörtént volna a találkozó. A lap kérdéseire egyelőre sem a Sándor-palota, sem a floridai kormányzó sajtóirodája nem válaszol.

A magyar államfő az ENSZ Nők Helyzetével Foglalkozó Bizottságának éves ülésére utazott az Egyesült Államokba a héten.

DeSantis ugyan hivatalosan még nem jelentette be az indulását, mégis őt tartják Donald Trump első számú kihívójának a republikánus elnökjelöltségért folyó küzdelemben. A floridai kormányzót, aki az elmúlt években több politikai döntésével is látványosan a magyar kormány példáját követte, az alábbi cikkünkben mutattuk be:

Kapcsolódó
Orbán floridai követője lehet a Republikánus Párt ásza
Ron DeSantis aláírta az abortusztörvény szigorítását és nekiment a Disney-nek, 2024-ben pedig Donald Trump kihívója lehet az elnökjelöltségért folytatott harcban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik