A következő élő közvetítés része Kreml: kiemelt figyelemmel kísérjük Kína 12 pontos békejavaslatát

Kijevben van az amerikai pénzügyminiszter

Egy héttel Joe Biden amerikai elnök kijevi látogatása után a fű alatt az Egyesült Államok pénzügyminisztere, Janet Yellen is az ukrán fővárosba repült, ahol Zelenszkij mellett több magasrangú ukrán tisztviselővel is találkozott.

A Guardian tudósítása szerint Yellen biztosította az ukránokat Amerika támogatásáról, kiemelve, hogy Washington kitart Ukrajna mellett, ameddig csak kell.

Ukrainian Presidential press-service / AFP

A lap szerint arról is beszélt, hogy egy olyan stratégián dolgoznak, aminek segítségével szavatolni lehessen, hogy Oroszország a szó szoros értelmében fizessen az agresszióért. Hozzátette ugyanakkor, hogy igen komoly jogi akadályai vannak a szankciók által befagyasztott 300 milliárd dolláros orosz jegybanki vagyon teljes lefoglalásának.

Yellen elmondta továbbá, hogy tervben vannak további Oroszország-ellenes gazdasági szankciók, többek között az atomenergia területén is, de itt figyelembe kell venni, hogy ezek a lépések milyen következményekkel járnának a Nyugatra nézve. A miniszter ugyanakkor amondó, hogy meg kell fosztani Oroszországot a bevételeitől.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik