Nagyvilág

Meglátogatták a kimentett török fiút a magyar kutató-mentők, akiről azt hitték, hogy meghalt

Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Már maguk a mentősök is arról számoltak be, hogy minden erőfeszítésük ellenére nem tudták megmenteni a romok alól kihúzott 15 éves Ali életét, aki napokig élet-halál között lebegett, amikor csodával határos módon magához tért az egyik törökországi kórházban. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat tagjai, akik 36 órával a földrengés után találták meg a romok alatt a török fiút, meg is látogatták a kórházban.

A mentés hosszú és bonyolult folyamat lett végül. Kellettünk hozzá mi, egy önkéntes mentőcsapat, egy lelkes segítő, aki tartotta a lelket a fogságba esett gyermekben. Kellett hozzá Ali élni akarása, szerencse, csoda, munkagépek, katonaság és a török mentőcsapat. Az, hogy Ő életben van, legyen példa mindenkinek. Nekünk megmutatta, hogy még a mi szakmánkban is léteznek csodák. Ali jövőjét nyomon fogjuk követni és az újrakezdést igyekszünk a lehetőségeinkhez képest anyagilag is támogatni. Most pihenésre, rehabilitációra, művégtagra és sok-sok erőre van szüksége. Ali üdvözöl mindenkit és mivel a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat tiszteletbeli tagjának választottuk, így nyáron meglátogat majd minket Magyarországon

számoltak be az örömhírről.

Mint ismert, a február 6-án bekövetkezett 7,8-es erősségű földrengés csaknem 45 ezer ember halálát okozta Törökországban és Szíriában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik