Nagyvilág

Magyar mentőcsapat emelt ki a földrengés romjai alól egy másfél éves gyermeket

Sikeresen kiemeltünk a romok alól egy másfél éves kisgyermeket és a nagypapáját

– közölte a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szerda délelőtt Facebook-oldalán. A posztban megjegyezték, hogy a szolgálat nem állami mentőszervezetként, hanem saját színekben van jelen. „Most a 15 éves Ali életéért küzdünk”, tették hozzá.

Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat / Facebook

A földrengésnek szerda kora délutánra már több mint 11 ezer halottja van: Törökországban 8754 megerősített halálos áldozatról számolt be Recep Tayyip Erdogan török elnök, Szíriában pedig több mint 2200 halálos áldozatot jelentettek.

Szijjártó Péter korábban arról számolt be, hogy eddig 16 ember köszönheti az életét a magyar mentőalakulatoknak, hamarosan pedig bővül a mentésben résztvevő magyar kontingens Törökországban. A külügyminiszter közölte: már hat magyar kutató-mentő egység dolgozik Hatay tartományban.

Köszönjük és nagyra becsüljük az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Baptista Szeretetszolgálat, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, az Életjel Szolgálat, a Terrorelhárítási Központ és a Református Szeretetszolgálat munkatársainak és önkénteseinek azt az áldozatos munkát, melyet végeztek az elmúlt órákban és napokban

– fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik