A következő élő közvetítés része Hidat robbantottak az ukránok Bahmutnál, a város feladását tervezhetik

Az európai pénzügyi infrastruktúra elleni kibertámadások veszélyére figyelmezet a felügyelet

YASUYOSHI CHIBA / AFP
YASUYOSHI CHIBA / AFP

Az európai uniós országoknak jobban kell védekezniük a pénzügyi infrastruktúrájukra irányuló számítógépes támadások ellen, mert az ukrajnai háború növeli az ilyen külföldi kockázatokat – közölte kedden az EU rendszerkockázati felügyelete. A tagállamok az energia-infrastruktúrájukat ugyan már most is elég jól védik a fizikai támadásoktól, de az Európai Rendszerkockázati Testület (ESRB) szerint van még mit tenni a pénzintézetek és az általuk használt távközlési hálózatok, valamint elektromos hálózatok elleni kiberhadviseléssel szemben.

Az ukrajnai háború, a tágabb geopolitikai környezet és a kibertámadások növekvő alkalmazása jelentősen növelte a kiberfenyegetettség kockázatát

– áll az ESRB jelentésében. Eszerint növekszik annak a kockázata, hogy államok vagy államilag támogatott szereplők hajtanak végre kibertámadásokat az EU pénzügyi rendszere ellen.

A felügyeleti szervezet konkrétan azt közölte, hogy a nemzeti hatóságoknak éles teszteket és hatástanulmányokat kell végezniük az ESRB által kifejlesztett eszközök segítségével a sérülékenységek azonosítása és a támadásokkal szembeni ellenálló-képességük mérésé érdekében.

(Reuters)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik