A következő élő közvetítés része Wagner-csoport: Két évbe is telhet a kelet-ukrajnai régiók elfoglalása

Wagner-csoport: Két évbe is telhet a kelet-ukrajnai régiók elfoglalása

Jevgenyij Prigozsin, a orosz Wagner zsoldoshadsereg vezetője szerint két évbe is beletelhet, mire Oroszország teljesen ellenőrzése alá vonja a kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk régiót, vagyis azt a két ukrajnai megyét, amelyek elfoglalását Moszkva eleve a háború egyik fő céljaként nevezett meg. Mindez egy pénteken közzétett videóban hangzik el, amit a hadúr Szemjon Pegov orosz katonai bloggerrel közösen készített, és amelyről a Reuters számolt be elsőként. Prigozsin itt azt mondta:

Amennyire én értem, ki kell szakítani a Donyecki és a Luhanszki Köztársaságot, ami elvileg mostantól mindenkire vonatkozik. Ez egy-másfél-két évig is eltarthat

– mondta.

Vlagyimir Putyin tavaly szeptemberben a nemzetközi joggal szembemenve hivatalosan is annektálta az ukrajnai Luhanszk és Donyeck régiót, valamint Herszon és Zaporizzsja régiót, amit a világ országai néhány kivétellel törvénytelennek minősítettek.

„Ha Dnyipróig akarunk eljutni, akkor az körülbelül három évig fog tartani” – tette hozzá Prigozsin, utalva egy Ukrajnából kiszakítandó lehetséges még nagyobb területre, ami a Dnyeper folyóig terjedne.

Prigozsin ugyan nem az orosz hadsereg nevében beszél, de megjegyzései betekintést nyújtanak a konfliktussal kapcsolatos orosz vélekedésekbe és kilátásokba.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik