Nagyvilág

Újabb nagy erejű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát

Apostol Péter / MTI
Apostol Péter / MTI

Kevesebb mint 12 órával a hajnali földmozgások után újabb földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát – írja a The Guardian. A szíriai állami média arról számolt be, hogy az ország fővárosát, Damaszkuszt is érintette a legutóbbi nagy erejű rengés.

Az előzetes adatok szerint a rengés a Richter-skála szerinti 7,7-es erősségű volt, és a törökországi Kahramanmaraştól 67 km-re, 2 km-es mélységben történt.

A hajnali földmozgás is hasonló, 7,8-as erősségű volt. Az áldozatok számát a két országban összesen már legalább 2600-ra becsülik, de ez a szám várhatóan tovább emelkedik majd, hiszen jelenleg is tartanak a mentési munkálatok, és rengetegen lehetnek még a romok alatt.

Erdogan török ​​elnök legalább 1500 török áldozatról számolt be, míg a Szíriai Emberi Jogok Megfigyelőközpontja 430 szíriai halottról tud. Erdogan azt is elmondta, hogy legalább 5383 ember megsebesült Törökországban.

Hétfőn Orbán Viktor azonnali segítséget ígért a földrengés sújtotta Törökországnak, Szijjártó Péter pedig arról számolt be, hogy egy 50 fős mentő-kutató egység indulásra kész állapotban van.

Kapcsolódó
Óriási pusztítást végzett a hajnali földrengés Törökországban és Szíriában – galéria
A katasztrófának már több mint 500 halálos áldozata van, házak dőltek romba, sokan a romok alatt rekedtek. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik