AFP
Nagyvilág

Törökországi földrengés: szökőár veszélyére figyelmeztették az olaszokat

Frissítünk!

Visszavonták Olaszországban a szökőár-figyelmeztetést.

Esetleges szökőár veszélyére figyelmeztette a lakosságot az olasz katasztrófavédelem hétfőn reggel a Törökország és Szíria határvidékén történt erős földrengés miatt – írja az MTI. A hatóság azt javasolta az olaszoknak, hogy távolodjanak el a tengerpart közvetlen közeléből, tartózkodjanak magasabban fekvő helyeken, és kövessék a helyi hatóságok utasításait.

A katasztrófavédelem szerint fennáll a valós veszély lehetősége, főleg a tengerszintnél alig valamivel magasabb vagy annál alacsonyabb tengerparti szakaszokon. – Már egy félméteres hullám is veszélyes áradásokat és erős áramlásokat okozhat – hívta fel a figyelmet a hatóság.

Több erős földrengés rázta meg Törökország déli és Szíria északi részét hétfő hajnalban. A katasztrófának sok halálos áldozata van. A  legnagyobb rengés a 7,8-as erősséget is elérte. Epicentruma az amerikai földtani intézet szerint 18 kilométer mélyen, Gazianteptől körülbelül 33 kilométerre volt.

Kapcsolódó
Erős földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát, 1200 fölött a halottak száma
Sok épület összedőlt, az áldozatok száma folyamatosan emelkedik. Törökország nemzetközi segítséget kér a mentéshez. A szíriai elnök válságtanácskozást hívott össze.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.
Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.