Nagyvilág

Orbán szerint mélyebbé válik a szakadék Magyarország és az EU többi része között a következő években

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

Egy német oldalon jelent meg egy újabb beszámoló Orbán Viktor és a Mathias Corvinus Collegium médiakonferenciáján részt vevő külföldi újságírók múlt csütörtöki beszélgetéséről, szúrta ki a Telex Boris Kálnoky, az MCC Média Iskola igazgatójának Twitter-bejegyzését.

A miniszterelnök és a külföldi újságírók találkozása után az első megjelent beszámolóban az szerepelt, hogy Orbán kiléptetné Magyarországot az EU-ból, ám a szerző a minap már jelezte, hogy a magyar miniszterelnök csak viccelt, amikor arra a kérdésre, hogy maradna-e az EU-ban, a „határozott nem” választ adta.

A legújabb, német beszámolóban egyáltalán nem szerepel ez a kijelentés, az viszont igen, hogy Orbán azt mondta, „arra számít, hogy a következő években elmélyül a feszültség Magyarország és az Európai Unió többi része között”.

A beszámoló szerint a miniszterelnök úgy fogalmazott: „ha valami, akkor a szakadék még mélyebb lesz”. Mindez szerinte azért lesz, mert a migráció, az LMBTQ+ mozgalmak kérdései és „Amerika terve” tekintetében eltér az ő véleménye a többi EU-s tagországétól. Azt is mondta:

A migráció kérdésében Németország és Franciaország például azt szeretné, hogy a migránsok és az őslakosok együtt éljenek. Én viszont el akarom kerülni az együttélést, és eleve nem is akarom, hogy legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik