Nagyvilág

Mészáros Lőrinc: Csak a luxus irányába szeretnénk elmozdulni a turizmus és a szállodaipar tekintetében

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Riva’s Hotels & Resorts nevében Mészáros Lőrinc tulajdonos pénteken megállapodást írt alá a Marriott International egyik alelnökével a Horvátországban építés alatt álló szálloda üzemeltetéséről az isztiriai Iciciben; a Marriott Opatija lesz Horvátország első Marriott-szállodája.

Mészáros Lőrinc az Ikador Luxury Boutique Hotel & Spában tartott sajtótájékoztatón elmonda: a Mészáros Csoportban úgy gondolták, egy ilyen luxusszálloda üzemeltetéséhez mindenféleképpen kell egy partner, egy nemzetközi nagy brand, egy világmárka. „Ezt mi a Marriottban megtaláltuk, és úgy véljük, ez lesz a siker kulcsa”, hangsúlyozta.

Hozzátette: nem ez az egyetlen befektetésük Horvátországban, évek óta szponzorálják az eszéki futball klubot és megvették a Miramar Hotelt is az Isztriai-félszigeten.

Mészáros Lőrinc az MTI-nek azt is elmondta, hogy az építés alatt álló, 187 szobás luxushotel várhatóan 2024-ben, legkésőbb 2025 tavaszán nyit meg. Jelezte továbbá, hogy szeretnének további fejlesztéseket eszközölni, és újabb befektetéseket keresnek.

Az egyértelmű, hogy a turizmus, szállodaipar tekintetében csak a luxus irányába szeretnénk elmozdulni

– fogalmazott Mészáros Lőrinc.

Pankaj Birla, a Mariott International Kelet-európai területi alelnöke örömének adott hangot, hogy együttműködve a Mészáros Csoporttal Horvátországban megépül az első Mariott brand alatt működő szálloda.

Tájékoztatása szerint a Marriott Hotels a Marriott Bonvoy 30 hotel brandből álló portfóliójának kiemelkedő tagja. Több mint 65 országban található több mint 600 szállodájával a Marriott Hotels brand előremutató stílust, designt és innovációt kínál a vendégeinek, mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik