A következő élő közvetítés része Német Leopárdok után 31 amerikai Abrams tank is Ukrajnába megy

A Kreml szerint Kijev hozzáállása igazolja az orosz invázió helyességét

Igazolja az Ukrajna ellen indított orosz invázió helyességét, hogy Kijev Moszkva, Szentpétervár és Jekatyerinburg elleni csapásokkal fenyegetőzött – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságíróknak.

Peszkov Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója azon kijelentésére reagált, miszerint Kijev Moszkva, Szentpétervár és Jekatyerinburg elleni csapások végrehajtását mérlegeli. Vadim Szkibickij, az ukrán katonai hírszerzési főcsoportfőnökség  szóvivője a CNN-nek nyilatkozva oroszországi katonai raktárak elleni támadásokat helyezett kilátásba.

„Nyilvánvaló, hogy a kijevi rezsim semmitől sem riad vissza, ez ismét megerősíti a választott út, és a szándékaink helyességét – a szándékunkat, hogy megvédjük magunkat az ilyen veszélytől” – hangoztatta a Kreml szóvivője.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő szerdán a Szputnyik rádiónak nyilatkozva reagált Podoljak egy másik, azt elismerő nyilatkozatára, hogy Denisz Kirejev ukrán üzletemberrel, az Oroszországgal tárgyaló első ukrán delegáció tagjával az ukrán biztonsági szolgálat végzett tavaly márciusban a konfliktus elején kialakult zűrzavar következtében. A The Wall Street Journal amerikai lap tényfeltárása nyomán vált ismertté, hogy Kirejev nem dolgozott az oroszoknak, ahogy azt az ukrán hatóságok állították. Zaharova szerint a gyilkosság annak bizonyítéka, hogy jogállamiság és a rend már régóta nem létezik Ukrajnában. Rámutatott, hogy az ügyben nem folytattak le hivatalos vizsgálatot. Az ukrán kormányzatban végrehajtott személyi változások okát a moszkvai külügyi szóvivő abban látja, hogy a Kijevben kormányzó „banda” folytathassa a külső utasítások végrehajtását. Megítélése szerint az ukrán rendszer bűnözői jellegeezzel nem változott meg, és a korrupció ellen fellépni (ez volt a személycserék indoka) a törvénytelenség körülményei között kilátástalan.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik