Nagyvilág

Íme Spike, a világ legidősebb kutyája

Egy 23 éves hím csivava keverék, Spike lett hivatalosan a világ legöregebb élő kutyája – számol be a CNN. Az idős eb bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe.

Spike 1999 novemberében született, a legöregebb kutya címét pedig 2022. december 7-én érdemelte ki.

Ekkor legalább 23 éves és 7 napos volt.

Rita Kimball, az állat gazdája közel 14 éve, 2009-ben találta meg az elhagyott kutyust egy élelmiszerbolt parkolójában. Kimball szerint Spike nagyon rossz bőrben volt, hátát leborotválták, a nyaka pedig kisebesedett egy lánc vagy kötél miatt.

Miután a bolt tulaja azt mondta, hogy az eb napok óta ott kóborol, Kimball hazavitte. Az állat mintha egyből tudta volna, merre mennek, és önként beugrott az autó ülésére. A kutya végül a Tom és Jerry buldogja után a Spike (Cövek) nevet kapta.

Bár a hím csupán 5,8 kilogrammos, úgy viselkedik, mintha nagy lenne. Az évek során több termetesebb állat támadását is sikerült túlélnie.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Guinness World Records (@guinnessworldrecords) által megosztott bejegyzés

A korábbi rekorder, Pebbles 2022 októberében pusztult el 22 és fél évesen. Amikor Kimball értesült a hírről, eszébe jutott, hogy Spike-ból csúcstartó lehet, végül pedig hivatalosan is megerősítették a kutya korát. A Guinness Rekordok Könyve alapján minden idők legöregebb ismert ebe egy Bluey nevű ausztrál pásztorkutya volt, amely 1939-ben, 29 évesen pusztult el.

Spike már szinte teljesen vak, és a hallása sem az igazi. Az idős példány szeret olyan emberek közelében lenni, akiket ismer, és Kimball farmjának állatait is örömmel látogatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik