Nagyvilág

Titokban fizette szomszédjai gyógyszereit egy idős férfi

Miután az alabamai Hody Childress megtudta, hogy városkájának lakói néha nem képesek kifizetni az orvos által felírt recepteket, egyezséget kötött a helyi gyógyszertár tulajdonosával – számol be a Business Insider. A megállapodás a farmerként tevékenykedő, korábban az amerikai légierőnél szolgáló férfi élete végéig kitartott.

Childress 2012-ben értesült Brooke Walkertől, a Geraldine Drugs tulajától, hogy akadnak ügyfelek, akik a biztosítás hiánya miatt nem tudják állni a készítmények árát. A férfi ekkor 100 dollárt adott Walkernek, majd egy hónap múlva ismét készpénzzel tért vissza.

Az összegből azok gyógyszereit állták, akik egyébként nem tudtak volna fizetni.

„Egy léleknek se áruld el, hogy a pénz tőlem van. Mondd azt, hogy egy isteni áldás” – kérte a férfi a patikust.

Marko Geber / Getty Images

A történetről Walker egy helyi hírcsatornának számolt be. A nő a felajánlásokat egy borítékba gyűjtötte, az adományozott összeg pedig az évek során több ezer dollárra nőtt. Mint elmondta, a pénzből minden hónapban legalább két olyan embernek segítettek, akinek nem volt biztosítása.

Childress tíz éven át titokban adományozott, míg végül krónikus obstruktív légúti betegségsége miatt már nem tudom elutazni a gyógyszertárhoz. A férfi végül 2023. január 1-én, 80 éves korában halt meg, ezt követően értesültek a környék lakói a felajánlásokról.

Childress a halála előtti hetekben mesélte csak el a történetet lányának. A családtagok és a barátok úgy döntöttek, folytatják a férfi kezdeményezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik