Nagyvilág

6000 euróért rabolták el a 14 éves nagytalmácsi lányt

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Az akció szervezőjével a Facebookon ismerkedett meg.

A nagytalmácsi (Tălmaciu) otthonából hétfő hajnalban elhurcolt 14 éves lány elrablását egy fiú szervezte meg, akivel a Facebookon ismerkedett meg – írta a nyomozást folytató Szeben megyei ügyészekre hivatkozva a Maszol.ro. Kiderült, hogy a négy férfi mellett egy nő (a fiú anyja is) is behatolt a lány nagytalmácsi otthonába. Mindannyian maszkot viseltek, fejsze és kard is volt náluk. Bementek a szobába, ahol édesanyjával aludt a lány, akit akarata ellenére kivitték a házból és beültették egy kint várakozó autóba.

Kiderült, korábban a lányt a roma hagyományoknak megfelelően szülei eljegyeztették egy fiúval, akit azonban nem kedvelt. A Facebookon megismerkedett egy másik fiúval. Vele azt azt beszélte meg, hogy majd felkeresi a szüleit és megkéri a kezét. A fiú azonban – szülei támogatásával – inkább úgy döntött, elrabolják. A lány nem tudott a tervről, nem is járult hozzá.

A négy gyerekrabló feleki (Avrig) férfi 6000 eurót kapott. Őket és a fiú anyját előzetes letartóztatásba helyezték, de további öt ember ellen is vizsgálódnak, a gyanú szerint tettestársként vagy felbujtóként ő is részt vettek a lány elrablásában.

Kapcsolódó
Elfogták a 14 éves nagytalmácsi lány elrablóit
Öt embert vettek őrizetbe, a kiskorút végül egy másik megyében találták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik