Nagyvilág

A Blikk szerint a nagykövetség állta Orbánék római homárlakomáját, sajtófőnöke cáfolt

Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

A Blikk részletes beszámolót közölt Orbán Viktor miniszterelnök és felesége keddi ebédjéről, amit a Róma melletti Ostia legkedveltebb éttermében, a La Bussolában költöttek el. A cikk szerint a magyar nagykövetség foglalta le nekik egy nappal korábban az asztalt, és a számlát is a diplomáciai képviselet rendezte.

Az étterem vezetője szerint népesebb társaságban érkeztek, és az volt a kívánságuk, hogy egy jót szeretnének enni.

– Jó hangulatban érkeztek, egy népesebb társasággal, úgy tízen lehettek. Valószínűleg biztonsági személyzet és diplomaták. Annyi volt csak a kívánságuk, hogy szeretnének egy jót enni – mondta a lapnak Dario Paradisi, akinek éttermében nemcsak politikusok, diplomaták hanem olyan sztárok is megfordulnak, mint Francesco Totti, az AS Roma korábbi világbajnok focistája vagy a világ legjobb edzői közé sorolt Antonio Conte.

Arról már a La Repubblica cikke alapján beszámoltunk, hogy az előétel nyers kagyló és tengeri hal volt, majd Orbán katalán módra elkészített homárt, a felesége pedig polipsalátát, articsókát és halpástétomot evett.

Orbánék a tengerparti ebéd előtt XVI. Benedek pápa ravatalánál rótták le kegyeletüket Vatikánvárosban.

Frissítünk!

A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan cáfolta a Blikk értesüléseit, mely szerint a követség fizette az ebédet. „Orbán Viktor a magánprogramjain, beleértve természetesen az étkezéseket is, mindig minden számlát ő maga rendez” – írta a Telexnek.

(A fenti kép kedd délelőtt készült, amelyen Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó imádkozik XVI. Benedek pápa ravatalánál.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik