Nagyvilág

Nemi erőszak miatt ismét bűnösnek találták Harvey Weinsteint, még 24 év börtönt kaphat

MTI/EPA/Justin Lane
MTI/EPA/Justin Lane

Ismét bűnösnek találták Harvey Weinstein egykori hollywoodi filmproducert – írja a BBC. A Los Angeles-i esküdtszék döntése értelmében a 70 éves férfit akár 24 év börtönbüntetésre is ítélhetik, miközben 2020 elején nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt már 23 év börtönre ítélték. Most szexuális erőszak vádjában találták bűnösnek, így összesen már 47 éves börtönbüntetést szabhatnak ki rá.

A hétfői tárgyaláson négy nő ügyét vizsgálták, és az egyikben hoztak döntést, 2005 és 2013 közt történt esetekről szóltak a vádak. A sértett egy orosz származású modell volt, akit 2013-ban Beverly Hills-i hotelszobájában erőszakolt meg. A névtelenséget kérő nő azt mondta, hogy a producer azon az éjszakán örökre elpusztított belőle egy részt, amit már soha nem kap vissza. Az eljárást Weinstein ügyvédei miatt brutálisnak nevezte, de tudta, hogy végig kell csinálnia. Hozzátette, reméli, hogy Weinstein soha nem szabadul ki börtönből.

A négy vádló nő közül egy vállalta a nyilvánosságot. Lauren Young modell arról beszélt, hogy modell, feltörekvő színésznő és forgatókönyvíró volt, amikor 2013-ban találkozott Weinsteinnel egy forgatókönyv kapcsán. Azt mondta, hogy csapdába esett egy szálloda fürdőszobájában, és Weinstein szexuálisan bántalmazta őt. A nő ügyében az esküdtszék nem tudott ítéletet hozni.

A BBC tudósítása szerint a korábbi nagy hatalmú producer szürke öltönyben jelent meg, feltűnően sápadt volt.

Weinsteint már több mint 80 személy vádolja szexuális zaklatással és visszaélésekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik