Nagyvilág

DeSantis 23 százalékponttal vezet Trump előtt egy közvélemény-kutatás alapján

Octavio Jones / Getty Images
Octavio Jones / Getty Images

Az USA Today és a Suffolk University kedden közzétett felmérése szerint Donald Trump támogatottsága 23 százalékpontos lemaradásban van Ron DeSantis mögött a 2024-es republikánus elnökjelöltségért folyó versenyben (a párt szavazóinak 56 százaléka támogatja a floridai kormányzót, míg a volt elnököt 33 százalék).

Igaz, ebben az időszakban készült egy másik közvélemény-kutatás is, mely Trumpot hozta ki győztesen kettejük párbajában, sőt a FiveThirtyEight weboldal szerint a legtöbb felmérés továbbra is Trump előnyét jelzi. Ezek ellen szól azonban, hogy David Paleologos, a Suffolk University Politikai Kutatóintézetének igazgatója az USA Todaynek azt mondta:

A republikánusok és a konzervatív függetlenek egyre inkább Trump nélkül szeretnék a trumpizmust.

A két politikus támogatottsága a novemberi félidős választás óta közel került egymáshoz, sőt az elmúlt időszakban már négy felmérés is DeSantis vezetését mutatta, de korábban ilyen nagy előnyt még sosem mértek Ron DeSantisnak Donald Trumppal szemben.

Ron DeSantis jelenleg Florida kormányzója, ám kérdéses, hogy kitölti-e a ciklusát, mivel sok politikai szakértő a Republikánus Párt egyik potenciális elnökjelöltjének, így pedig az újbóli indulását november közepén bejelentő Donald Trump kihívójának tartja. Népszerűsége a félidős választások után sem csökkent, mivel közel 20 százalékponttal győzte le a demokratapárti Charlie Crist.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik