Nagyvilág

Menteni próbálta társait a jeges tóban odaveszett kisfiú Angliában

Jacob King / PA Images via Getty Images
Jacob King / PA Images via Getty Images

Megpróbálta megmenteni társait az a tízéves kisfiú, aki két másik gyerekkel együtt vasárnap egy jeges tóban lelte halálát az angliai Solihullban. Amint azt megírtuk, egy nyolc-, egy tíz- és egy tizenegy éves fiú szenvedett halálos balesetet a hétvégén, miután beszakadt a jég a Babbs Mill-tavon. A balesetben érintett négy fiú közül csak egynek az életét sikerült megmenteni.

A Sky News kedden hősnek nevezte a tíz esztendős Jack Johnsont, aki a barátai mentése közben vesztette életét.

Az esetről részleteket árult el egy, a lapnak nyilatkozó, szintén tízéves fiú. Ő azt mondta, hogy a későbbi áldozatok mindannyian a tó jegén játszottak, amikor az egyik gyereknek beszorult a lába a jég alá. A többiek ezután odarohantak, hogy segítsenek neki a kiszabadulásban, és ekkor szakadt be alattuk a vékony jég.

A fiúkat a mentőcsapatok kihúzták a jeges vízből, de addigra mind a négyüknek leállt a szíve. A baleset áldozatait kórházba szállították, de hármukat már nem sikerült újraéleszteni.

A lap azt írja, hogy a keresés kedden tovább folytatódott, mert meg nem erősített hírek szerint vasárnap hat fiút láttak a befagyott tó jegén játszani. A rendőrség azonban azt is közölte, nincs tudomásuk arról, hogy azóta bárkinek az eltűnését bejelentették volna.

A rendőrség kedden reggel közölte, hogy a hatéves túlélő állapota továbbra is válságos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik