Ez a poszt a következő élő közvetítés része: Légiriadók Ukrajna-szerte, újabb bombázásra készülnek az oroszok Vissza a közvetítéshez
STRINGER / AFP

Intenzív osztályra szállítottak egy bebörtönzött fehérorosz ellenzéki vezetőt

Intenzív osztályra kellett szállítani Marija Kalesznyikava bebörtönzött fehérorosz ellenzéki vezetőt – jelentették be kedden a szintén bebörtönzött Viktar Babarika ellenzéki vezető Telegram-csatornáján.

A politikus ismeretlen okból került hétfőn Homel városának kórházába. A fehérorosz ellenzék értesülései szerint a 40 éves Kalesznyikavát nemrég egy büntetőcellában tartották fogva.

Szörnyű hírek. Szeretett Masánk, mindannyian reméljük, hogy jobban leszel!

– olvasható a külföldre menekült Szvjatlana Cihanouszkaja ellenzéki vezető Telegram-oldalán.

Az Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök rendszere ellen indított tiltakozó mozgalomban vezető szerepet vállaló Kalesznyikavát tavaly szeptember elején tizenegy év börtönbüntetésre ítélték, az illetékes fehérorosz bíróság a hatalom megszerzése érdekében szervezett összeesküvéssel, az állambiztonságot veszélyeztető akciókra való felhívással és szélsőséges szervezet létrehozásával vádolta. A 2020. augusztusi elnökválasztás előtt Szvjatlana Cihanouszkaja, azt megelőzően pedig Viktar Babarika korábbi ellenzéki elnökjelölt kampánystábjához tartozott. Miután Babarikát még a kampány során korrupció gyanújával őrizetbe vették, Cihanouszkaja pedig emigrált a választási csalással vádolt Lukasenka megtorlása elől, Kalesznyikava volt az egyike azoknak, akik az új választás megszervezésére törekvő koordinációs tanács élére álltak.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!