A következő élő közvetítés része Ismét lőtték a zaporizzsjai atomerőművet, az ENSZ szerint a támadók a tűzzel játszanak

Magánbunker-építési láz tört ki Oroszországban

MTI / AP / Roman Hricina
MTI / AP / Roman Hricina

Egyre többen aggódnak a háború miatt Oroszországban, legalábbis ez szűrhető le egy orosz lap felméréséből, amely szerint szeptember óta 430 százalékkal nőtt a magánbunkerekre leadott megrendelések száma – szúrta ki a Világgazdaság az ukranews.com cikkét, amely szerint elsősorban a szeptemberben elrendelt részleges mozgósítás után ugrott meg a kereslet, bár már előtte is voltak érdeklődők.

Mint írják, a legtöbben Oroszország déli részéről rendeltek maguknak bunkert, leginkább olyanok, akik közel élnek az ukrán határhoz. Sokan többszemélyes bunkereket rendelnek, amely megnehezíti a kivitelezést. Így is egy létesítmény elkészítése 2–3 hónapot vesz igénybe, de a megnövekedett érdeklődés miatt várhatóan még inkább elhúzódik a kivitelezés.

Egy kisebb privát bunker építése 1 millió rubelnél (6,5 millió forintnál) kezdődik, ebbe szinte csak a betonépítmény, a levegőztető és a fűtési rendszer tartozik bele. Olyan építmény, amelynek már külön generátora, vízellátása és fürdőszobája is van, négyszer-ötször többe kerül. Egy másik cég pedig 246 ezer dollárnak megfelelő rubelért (97 millió forintért) egy komplett, mindennel felszerelt, 50 négyzetméteres bunkert készít.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik