A következő élő közvetítés része Oroszország felfüggeszti a hajóforgalmat a gabonaszállításra kijelölt folyosón

Orosz rakétából kiszakadt darab zuhant egy moldovai falura

Anadolu Agency / Getty Images
Anadolu Agency / Getty Images

Egy orosz rakéta roncsdarabja zuhant hétfőn egy moldovai falura – írta a moldovai belügyminisztérium közleményére hivatkozva az MTI. Az eset az ukrán határhoz közeli észak-moldovai faluban Naslavceában történt. A település több házának ablaka betört, sérültekről nem érkezett jelentés.

A lezuhant roncsdarab feltételezhetően egy, az oroszok által Ukrajnára kilőtt, majd az ukránok által leszedett rakétából származik. Az ukrán hadsereg közlése szerint az orosz rakéta eredeti célja a falutól nagyjából tíz kilométerre található, a Dyeszter-folyón kialakított ukrán vízerőmű lett volna. Az ukrán légvédelem azonban repülés közben lelőtte a rakétát.

A moldovai védelmi tárca közölte, hogy az orosz rakéta nem sértette meg Moldova légterét, de egy hasonló légitámadás során október 10-én három orosz rakéta is átrepült Moldova légterén.

A hétfői eset miatt bekérették a moldovai külügyminisztériumba az orosz nagykövetet, és tudatták vele, hogy kiutasítják a chisinaui képviselet egyik orosz diplomatáját.

A szomszédos országra mért rakétacsapások fokozzák a kockázatokat a biztonsági szférában, állampolgáraink pedig egyre jobban érzik a háború pusztító hatásait.

– írja a moldovai külügyminisztérium közleménye. Hozzátetták: az ukrán energetikai infrastruktúrára mért csapások egyre nagyobb veszélyt jelentenek Moldova energiabiztonságára is.

Az orosz külügyminisztérium a fejleményre reagálva közölte, hogy Moszkva „megfelelő választ” fog adni diplomatája kiutasítására.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik