A következő élő közvetítés része Szankciók Iránra, háborúba sodródó Európa, törvénysértő Berlusconi

Leégett egy ukrán menekültszállás Németországban

Leégett Németországban szerda este egy egykori hotel, amely ukrán menekültek szállásaként szolgált, a rendőrség politikai indíttatású gyújtogatás gyanújával indított eljárást, írja az MTI.

A Balti-tenger partján fekvő Gross Strömkendorfban történt tűzvésznek nincsenek sérültjei. A nádtetős épületben 14-en tartózkodtak, amikor a tetőszerkezetben késő este felcsaptak a lángok. A menekültek és az intézményt működtető Német Vöröskereszt (DRK) munkatársai még mindnyájan időben el tudták hagyni a házat, és a tűzoltókkal együtt sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok átterjedjenek a környező épületekre.

JENS BUTTNER / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP

Borzasztó, hogy az ember megérkezik egy országba, ahol biztonságban van, és hirtelen újra el kell hagynia az otthonát, és át kell élnie a bizonytalanságot, amely menekülésre kényszerítette

– nyilatkozott csütörtökön a Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaságnak a szállás ukrán származású vezetője, Andrij Bondarcsuk.

Tino Schmidt, a kistelepülést is magában foglaló Blowatz polgármestere az NDR összeállítása szerint kiemelte, hogy a helyiek és a menekültek kapcsolata nagyon jó volt eddig, nyáron még közös ünnepséget is tartottak a DRK közreműködésével, és nem tapasztaltak uszítást, holott korábban jóval többen, csaknem 170-en laktak a szálláson.

Ugyanakkor az egykori NDK területén fekvő kistelepülésen működő menekültszálláson már a napokban is dolga volt a rendőrségnek szélsőjobboldali atrocitás miatt, mert a hétvégén horogkeresztet mázoltak a bejáratnál kifüggesztett táblára, elcsúfítva a DRK jelképét, a vörös keresztet.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik