Nagyvilág

Tömeggyilkosságra készült egy nyolcadikos szlovák diák, fejszével akart végezni az osztálytársaival

Tömeggyilkosságra készült egy nyolcadikos diák a Galíciai járásban lévő, Mníšek nad Hnilcom községben, írja a Paraméter. A történtek miatt a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség kommandósait riasztották az iskolába.

A 14 éves fiút elfogták és még aznap kihallgatták a rendőrök. A diák a kihallgatásán beismerte, azt tervezte, hogy megöli az összes osztálytársát. A Joj TV információi szerint a fiúnak bűntársai is voltak, akiknek az volt a feladatuk, hogy bezárják az ajtót.

Denisa Bárdyová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint előre megfontolt emberölés különösen súlyos bűntettének előkészítésével gyanúsították meg a diákot. A rendőrség szerint a támadás a gynúsított osztálytársai és a tanárai ellen irányult volna. A fiú a televízió szerint azt is elismerte, hogy a negyedik órán akarta elkövetni a támadást.

A hozzátartozók szerint a gyerek neurológiai problémákkal küzd, migrénes rohamai vannak, és néha nem tudja kontrollálni, hogy mit csinál. Szakértő szerint azonban a tanulóval sokkal súlyosabb problémák vannak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik