A következő élő közvetítés része Ukrán külügyminiszter: Putyin csinálhat, amit akar, mi folytatjuk a harcot

Ukrajna folytatja az ellentámadásokat

Ukrajna folytatni fogja az Oroszország által elfoglalt területek felszabadítását azt követően is, hogy hétfőn Moszkva rakétatámadásokat indított többek közt Kijev ellen is, közölte Dmitro Kuleba.

Az ukrán külügyminiszter kijelentette,

csinálhat bármit Putyin, a területeinket fel fogjuk szabadítani. Ez a háború Ukrajna létezéséért zajlik. Eszkalálhatja a konfliktust, csinálhat amit akar, de folytatjuk a harcot és nyerni fogunk.

Kuleba arról is beszélt, az oroszok célpontjainak jelentős többsége energialétesítmények voltak. Nincs tudomása arról, hogy nagyobb katonai bázisokat támadtak volna. Ugyanakkor civil épületekben is komoly károk keletkeztek.

A külügyminiszter úgy gondolja, a hétfői támadássorozat Putyin bosszúja volt az elmúlt időszakban elszenvedett vereségek miatt.

Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy a békés lakosság terrorizálása volt a cél. Az, hogy minél nehezebbé tegye az életüket. Biztos vagyok benne, hogy ez Putyin harcmezőkön elszenvedett vereségének az eredménye. Amikor a hadserege nem tudja legyőzni az ukrán hadsereget, akkor inkább revánsként civileket terrorizál

– folytatta.

Amikor arról kérdezték, Ukrajnának van-e köze a Krími-híd felrobbantásához, Kuleba úgy felelt, nem tudja, ki robbantotta fel a hidat. Szerinte valami Oroszországon belül történhetett, ugyanis a híd minden oldalról őrzött.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik