Nagyvilág

Egy hároméves kislány az egyetlen gyerek, aki túlélte a thaiföldi óvodai vérengzést

MTI/AP/Szakcsaj Lalit
MTI/AP/Szakcsaj Lalit

A hároméves Emmy az egyetlen gyermek, aki túlélte azt az óvodai vérengzést, ami helyi idő szerint csütörtökön délben történt Thaiföld északkeleti részén – írja a BBC.

A cikk szerint a kislány eddig tisztázatlan körülmények közt sértetlenül úszta meg a mészárlást, amely során összesen 37-en haltak meg köztük 24 gyermek. A támadó egy korábbi rendőr volt, aki előbb több óvodai dolgozóra lőtt rá – köztük egy nyolc hónapos terhes nőre –, majd válogatás nélkül végzett a gyerekekkel.

A hároméves Emmyre ébren találtak rá, csoporttársai holtteste mellett összegömbölyödve.

A kislány nagypapája szerint a lánynak fogalma sem volt, mi történt, amikor felébredt, Emmy azt gondolta, barátai még alszanak. Egy rendőr takarta el a szemét, és vitte őt el a tett helyszínéről. Miután átvizsgálták az épületet a túlélők után kutatva, kiderült, hogy a kislány volt az egyetlen gyermek, aki túlélte a támadást.

A merénylő a támadás után hazamenekült, ahol megölte a feleségét, a gyerekét, majd magával is végzett. A támadás indítéka még nem ismert, de a rendőrség szerint a tettest júniusban elbocsátották a rendőrségtől kábítószer használat miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik