A következő élő közvetítés része Oroszország illegitim módon magához csatolt négy ukrán régiót

Oroszország „annektált” négy Ukrán régiót

AFP
AFP

Oroszország a saját területéhez tartozónak nyilvánított négy ukrajnai régiót: Herszont, Zaporizzsját, Donyecket és Luhanszkot. A hivatalos ceremóniát pénteken tartották meg Moszkvában, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta az „annexióról” szóló hivatalos dokumentumot.

Az érintett négy régió oroszok felügyelete alatt álló területeink az elmúlt napokban illegitim „népszavazást” tartottak, amelyen szinte száz százalékos eredményt értek el azok a szavazatok, amelyek az Oroszországhoz való csatlakozást támogatták. A „népszavazás” eredményét ugyanakkor nem ismerik el a nyugati országok, az Európai Unió, így Magyarország sem.

A BBC tudósítása szerint Putyin arról beszélt, hogy az érintett területeket újjáépítik, azt azonban nem említette meg, hogy az infrastruktúrát az orosz csapatok bombázták szét.

A Guardian arról írt a bejelentés előtt, hogy egyelőre nem tudni, pontosan mi lesz a helyzet azzal a két régióval – Zaporizzsja és Donyeck –, amelyeknek csak egy része áll orosz fennhatóság alatt.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik