Nagyvilág

Bolsonaro mellett kampányol Neymar

NELSON ALMEIDA, Anne-Christine POUJOULAT / AFP
NELSON ALMEIDA, Anne-Christine POUJOULAT / AFP

A Paris-Saint Germain brazil futballistája, Neymar is beszállt a választási kampányba. Hazájában vasárnap tartják az elnökválasztás első fordulóját, melyen az országot 2003 és 2010 között irányító, munkáspárti Luiz Inácio Lula da Silva hívja ki az inkumbens, populista államfőt, Jair Bolsonarót.

Neymar Bolsonaro mellett szállt be a kampányba. A focista a legutóbb közzétett videón Bolsonaro kampánydalát énekli a Corriere című lap szerint. „Szavazz, szavazz és erősítsd meg: 22 Bolsonaro” – szól a dal szövege. A „22”  nemcsak az választás évére, hanem Bolsonaro pártjának, a Liberális Pártnak a számára is utal, amelyet a választóknak az elektronikus szavazáskor kell megnyomni, ha azt szeretnék, hogy a jelenlegi elnök maradjon hatalomban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jair M. Bolsonaro (@jairmessiasbolsonaro) által megosztott bejegyzés

A klip Bolsonaro Instagram oldalán is feltűnt, aki megköszönte a focista támogatását, és egyúttal kijelentette:

újraválasztanak, és Brazília bajnok lesz a 2022-es világbajnokságon.

Az egyre erőszakosabbá váló brazil választási kampánnyal az alábbi cikkünkben foglalkoztunk bővebben:

Kapcsolódó
Bolsonarót tényleg csak az úristen mozdíthatja el az elnökségből?
Októberben választást tartanak Brazíliában. Az inkumbens elnök, Jair Bolsonaro évek óta lobbizik az országban húsz éve gördülékenyen működő elektronikus választási rendszer ellen, amit Trumphoz hasonlóan a választás hitelességének a megtorpedózására használhat a populista államfő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik