A következő élő közvetítés része A magyar kormány nem ismeri el az orosz annexiót

Holnap meg is ünneplik a Kremlben az ukrán területek Oroszországhoz csatlakozását

Szeptember 30-án, helyi idő szerint 15 órakor tartják a Kremlben az ukrán területek Oroszországhoz való csatlakozásáról szóló szerződések aláírásának ceremóniáját – mondta Dimitrij Peszkov, az orosz elnök sajtótitkára a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint. Az eseményen – amely a Nagy Kreml-palotában, a Szent György-teremben lesz – négy új terület csatlakozását ünneplik meg.

Az orosz hírügynökségek a szavazatok 100 százalékának összesítése alapján közölték, hogy a szakadár Donyecki Népköztársaság „állampolgárainak” a 98,69, a Luhanszki Népköztársaságének a 97,93, Herszon megyéének a 96,75 százaléka, Zaporizzsja megye orosz megszállás alá került része lakóinak pedig a 97,81 százaléka szavazott a leendő orosz annektálásra az oroszországi szavazókörzetekben.

A szavazás tisztasága finoman szólva is megkérdőjelezhető. Az Oroszország által megszállt ukrajnai területek lakói azt mondták, hogy az Oroszországhoz való csatlakozásról tartott népszavazáson nem volt aktív részvétel, és „senki” nem ment el szavazni. „Bármit is mond Vlagyimir Putyin, senki sem szavazott a népszavazáson, kivéve azokat, akik átálltak az oroszok oldalára” – mondta az Independent tudósítása szerint a 43 éves Ljubomir Bojko, aki egy olyan ukrán településen él, amelyet jelenleg az oroszok ellenőriznek.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik