A következő élő közvetítés része Lelőtte a katonai parancsnokot egy besorozott férfi Szibériában, Lukasenka kifejtette a véleményét a menekülő oroszokról Putyinnak

Az orosz titkosszolgálatnak súlyos számadata van az országból a mozgósítás miatt elmenekült férfiakról

A részleges mozgósítás bejelentése óta 261 ezer férfi hagyta el Oroszországot az FSZB jelentése szerint, írja a Novaja Gazetára hivatkozva a 444.hu. Az orosz lap szerint az FSZB adatainak hitelessége megkérdőjelezhető, mivel az korábban „nem dolgozott ilyen gyorsan.”

A biztonsági és védelmi minisztérium képes lehet meggyőzni Putyint, hogy zárja le a határokat a hadköteles korú férfiak előtt, „mielőtt túl késő lenne.” Ugyanakkor „a vezetőknek szeptember második felében nem lesz találkozójuk az elnökkel” – mondta a forrás a lapnak. A hónap elején a vezetők hetente többször is találkoztak az elnökkel. Az újság információi szerint ugyanakkor a mozgósítás bejelentése után Vlagyimir Putyin egy hétre Valdajba ment pihenni.

Korábban az orosz média azt közölte, hogy a hatóságok Luhanszk, Donyeck, Zaporizzsja és Herszon megyék elcsatolásáról szóló „népszavazások” után lezárják a határokat a hadköteles korú férfiak előtt.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik