A következő élő közvetítés része Lelőtte a katonai parancsnokot egy besorozott férfi Szibériában, Lukasenka kifejtette a véleményét a menekülő oroszokról Putyinnak

Amerika megüzente az oroszoknak, hogy ne fenyegessenek megfontolatlanul a nukleáris fegyverekkel

Antony Blinken amerikai külügyminiszter a CBS 60 Minutes című műsorának adott interjújában beszélt arról, hogy az ország kormánya nyilvánosan és hivatalos úton is jelezte Oroszországnak, hagyják abba a megfontolatlan beszédet a nukleáris fegyverek használatáról.

Moszkvának hallania kell tőlünk azt, hogy a következmények szörnyűek lennének. Ezt rendkívül világosan elmondtuk

– fogalmazott a tárcavezető.

Blinken azt is mondta, ha Putyin úgy döntene, hogy nukleáris fegyvert vet be, akkor a Kreml falain belül aligha lenne ezzel szemben ellenállás, a hatalom feletti kontroll hiánya ugyanis az autokráciák Achilles-sarka.

Mint fogalmazott,

általában nincs senki, akinek van felhatalmazása elmondani az igazat a hatalom számára. Oroszország magát keverte bele ebbe, mert nincs a rendszerben senki, aki elmondaná Putyinnak, hogy rossz az, amit csinál.

Szerinte Putyin számára egyetlen háborúból kivezető út létezik, ami az, ha befejezi az egészet. Közölte, ha az oroszok abbahagyják a harcot, akkor a háború ér véget, ellenben ha az ukránok teszik le a fegyvert, akkor nekik van végük.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik