A következő élő közvetítés része Gulyás: Ha kimaradunk a háborúból, a NATO-országokat nem fenyegeti Oroszország

Putyin azt mondja, hogy az ukránok ellentámadásai ellenére sem változik a haditerv

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Vlagyimir Putyin szerint az Oroszország által csak „ukrajnai különleges katonai műveletnek” nevezett háború terve nem képezi módosítás tárgyát az ukrán ellentámadás dacára – jelentette ki az orosz elnök a Sanghaji Együttműködés Szervezete szamarkandi csúcstalálkozóján tartott sajtóértekezletén.

Putyin kifejtette, hogy „a művelet során a vezérkar hozza meg az operatív döntéseket”, ha valamit kulcsfontosságúnak tart. Mint mondta, a fő cél a „Donyec- medence egész területének felszabadítása – ez a munka folyamatban van”.

Az ukrán hadsereg ellentámadási kísérletei ellenére a mi offenzív műveleteink magában Donyec-medencében nem álltak le, hanem folytatódnak,

hangsúlyozta.

A kijevi hatóságok bejelentették, hogy aktív ellentámadó műveletet kezdtek és folytatnak. Na, meglátjuk, hogy milyen lesz és hogyan végződik,

fogalmazott Putyin.

Mint mondta, Moszkva „egyelőre visszafogottan” reagált az orosz területet ért lövésekre és a területén elkövetett terrortámadásokra. Említést tett róla, hogy ilyen kísérletek nukleáris létesítmények környékén is történtek, de Putyin szerint a hatóságok urai a helyzetnek.

Kilátásba helyezte, hogy komolyabb lépések történnek majd, ha a kijevi hatóságok nem értik meg, hogy az ilyen módszerek elfogadhatatlanok.

„Az orosz fegyveres erők a közelmúltban végrehajtottak néhány érzékeny csapást, tekintsük ezeket figyelmeztetésnek. Ha a helyzet hasonlóképpen alakul tovább, akkor a válaszlépés komolyabb lesz” – figyelmeztetett Putyin.

Az orosz elnök azt mondta, hogy az orosz hadsereg csak kapacitásának egy részével, szerződéses katonákkal harcol, és nem siet.

Putyin annak szándékával magyarázta a “különleges hadművelet” elindítását, hogy megakadályozzák, hogy a Nyugat egy oroszellenes enklávét hozzon létre Ukrajnában. Az orosz elnök szerint a Nyugat hiába várja Oroszország összeomlását.

(MTI)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik