A következő élő közvetítés része Az ukrán vezérkar szerint az ellentámadás után Moszkva leállította az új egységek küldését

Medvegyev követeli, hogy Kijev adja meg magát

AFP
AFP

A bravúros ukrán ellentámadás után, amely során Ukrajna hozzávetőleg 3000 négyzetkilométernyi területet szerzett vissza orosz kézről – és hadászati szakértők szerint ezzel nagyobb eredményt ért el, mint Oroszország a háború kirobbanása óta–, Volodomir Zelenszkij nyilatkozott vasárnap a CNN-nek.

Az ukrán elnök itt elmondta, nem látja maga előtt, hogy az oroszok készek lennének konstruktívan tárgyalni, ő pedig nem tárgyal olyanokkal, akik ultimátumokat fogalmaznak meg.

Nem késett sokat az orosz fél válasza sem. Amint azt a 444 kiszúrta, az ország korábbi elnöke, Dmitrij Medvegyev, aki jelenleg az orosz biztonsági tanács tagja, a Telegramon reagált az ukrán elnök szavaira. Bejegyzésében megadásra szólított fel.

A mostani ultimátumok csupán bemelegítések gyerekeknek, előzetesek a jövőbeni követelésünk előtt. Az ukrán elnök tudja, mi az: a kijevi rezsim adja meg magát Oroszország feltételei szerint

– írja Medvegyev.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik