A következő élő közvetítés része Ukrajna elősegítené az orosz katonák dezertálását

Már Herszon városában is harcok dúlnak

Olga MALTSEVA / AFP
Olga MALTSEVA / AFP

Heves harcok dúlnak a dél-ukrajnai, orosz megszállás alá került Herszon megyében, a régió központjában, Herszonban gépkarabély-lövések sorozata hallatszott, az orosz erők közben ágyúzzák a déli és a keleti országrészeket, és partizánok után kutatnak az elfoglalt településeken – írta az Ukrajinszka Pravda hírportál szerdán, a helyi kormányzói hivatalok közlései alapján.

Herszon megyében az elmúlt napon folyamatosan harci cselekmények zajlottak. A lakosok automata gépfegyverek sorozatlövéseit hallották a megyeszékhely, Herszon utcáin, az oroszok magánházakat kutattak át partizánokat keresve. A régióban a humanitárius helyzet válságos. A háború kezdete óta 2617 polgári objektum rongálódott meg a térségben, ezek jelentős része lakóépületek, egészségügyi és oktatási intézmények. Súlyos a helyzet a régiók határán fekvő falvakban.

Az ukrán déli műveleti parancsnokság szerdán arról számolt be, hogy komoly veszteségeket okoztak az orosz csapatoknak, az elmúlt napon 117 katonájuk halt meg és több mint harminc haditechnikai eszközük semmisült meg a térségben. Az ukrán rakéta- és tüzérségi egységek csapásokat mértek az orosz csapatok négy parancsnoki állására és négy szállítási útvonalra, köztük a megyeszékhelynél lévő Antonyivszkij- és a Darjivszkij-hidakra. „A csapások a lehető legnagyobb mértékben korlátozták az útvonalak használatát” – emelte ki a parancsokság. (MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik