A következő élő közvetítés része Zelenszkij távozásra szólította fel az oroszokat, fából készült rakétarendszerrel trükköznek az ukránok

1200-nál is több ukránt likvidáltak az orosz altábornagy szerint

Carina Johansen / NTB / AFP
Carina Johansen / NTB / AFP

Több mint 1200 ukrán katona esett el a déli frontszakaszon meghiúsult ellentámadási kísérlet során – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve. A tábornok szerint az ukrán fegyveres erők a Mikolajiv-Krivij Rih felől és más irányokból megkísérelt támadása során az orosz hadsereg az elmúlt egy nap alatt 48 harckocsit, 46 gyalogsági harcjárművet, 37 egyéb páncélozott harcjárművet, nyolc nagy kaliberű géppuskával felszerelt kisteherautót, valamint több mint 1200 ukrán katonát semmisített meg. Az orosz védelmi tárca a hétfő esti közleményében még 560 fő feletti ukrán veszteségről volt szó.

Konasenkov szerint az orosz hadsereg szétverte az ukrán 128. független hegyi rohamdandár egységeit, amiket Nyugat-Ukrajnából dobtak át a műveletben való részvételre. Mint mondta, dandár öt katonája megadta magát.

Kirill Sztremuszov, a Herszon megyei közigazgatás helyettes vezetője közölte, hogy Herszonban „likvidáltak egy diverzáns és felderítő csoportot”, a légvédelem pedig kedden három alkalommal lépett működésbe. Eduard Baszurin, a donyecki „népi milícia” parancsnokhelyettese a Rosszija 24 hírtelevíziónak kijelentette, hogy az ukrán hadsereg sikertelen ellentámadási kísérletet tett az Artemivszk (Bahmut) járásközponttól 16 kilométerre lévő Kodema településnél, ami során húsz tankot és harminc embert vesztett. Kodema „felszabadításáról” hétfőn tettek bejelentést a szakadárok. (MTI)

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik