Nagyvilág

Holland kommandósok sebesültek meg egy szállodai lövöldözésben Amerikában

Három holland kommandós, akik kiképzési gyakorlaton tartózkodtak az Egyesült Államokban, megsebesült egy lövöldözésben Indianapolis belvárosában, miután a helyi rendőrség szerint zavargás történt a hotel előtt, ahol megszálltak – közölték a hatóságok.

A holland védelmi minisztérium szerint az egyik férfi állapota válságos, a másik kettő pedig eszméleténél van, míg az indianapolisi rendőrség szerint két katona állapota válságos, a harmadiké pedig stabil. A három katona kommandós alakulathoz tartozott, és kiképzésen voltak Indianában, a lövöldözés a szabadidejükben történt a szállodájuk előtt – közölte a holland minisztérium.

A lövöldözés hajnali fél négy körül történt Indianapolis szórakozónegyedében. A rendőrség közölte, hogy a rendőrök három férfit találtak lőtt sebekkel, és a környékbeli kórházakba szállították őket. A rendőrség közölte, hogy úgy vélik, a három áldozat és egy vagy több másik személy közötti konfliktus vezetett a lövöldözéshez. A minisztérium közölte, hogy a lövöldözés áldozatainak családját értesítették, miközben az indianapolisi rendőrség folytatja a lövöldözés kivizsgálását. Letartóztatásokra eddig nem került sor, írja a Guardian.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik