Nagyvilág

Állítólag megölték Darja Dugina gyilkosát

KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP
KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

Állítólag tizenhét késszúrással végeztek az ukrán Natalja Vovkkal, aki orosz vádak szerint augusztus közepén egy autóba rejtett pokolgéppel megölte Moszkva közelében Darja Duginát, a nacionalista orosz filozófus, Alekszandr Dugin lányát – írta a Hvg.hu az Express című osztrák lapra hivatkozva.

A hivatalos forrásokból meg nem erősített értesülések szerint a 43 éves Vovk kezében egy papírcédula volt, az Express viszont arról nem számolt be, hogy mi volt írva a lapra. Azt sem lehet tudni, hogy pontosan hol történt a gyilkosság, orosz források szerint Vovk néhány nappal a Dugina elleni merénylet után jelent meg Ausztriában. Vovk Észtországon keresztül hagyta el Oroszországot.

Az Express szerint Vovkra egy bérelt lakásban találtak rá, azt egyelőre nem tudni, hol tartózkodik a megölt nő 12 éves lánya, aki elkísérte őt Oroszországba is. A 30 éves Dugina elleni merénylet célpontja valószínűleg a hatvanéves Dugin volt, ám a Putyin „Raszputyinjaként” is emlegetett férfi az utolsó pillanatban autót cserélt a lányával. Helyi források szerint Dugin látta, amint lánya autója felrobban és Darja Dugina halálra ég a roncsban.

Kapcsolódó
„Darja Dugina a közszerepléseihez képest sokkal árnyaltabban gondolkodott”
Vigóczki Máté Györggyel, az MCC kutatójával arról beszélgettünk, ki is volt Darja Dugina, milyen szerepet játszott ő és édesapja az orosz politikában. Vigóczki 2017-ben személyesen is találkozott az orosz fővárosban Duginával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik