A következő élő közvetítés része Zelenszkij: az oroszok csapást mértek egy vasútállomásra, sok halott van

Zelenszkij: Ukrajna újjászületett az orosz támadás után

Stringer/Anadolu Agency via Getty Images
Stringer/Anadolu Agency via Getty Images

Azok után, hogy óvatosságra intette övéit, hosszabban is felszólalt az ukrán elnök az ország függetlenségének 31. évfordulója alkalmából, írja az MTI.

Zelenszkij kijelentette, hogy országa vissza fogja foglalni az elcsatolt Krímet és a megszállt területeket keleten. Kijelentette továbbá, hogy míg korábban úgy látta, a háború akkor érhet véget, ha béke lesz, most azt gondolja, hogy a harcoknak akkor lesz végük, amikor Ukrajna győzedelmeskedik.

Új nemzet jött a világra február 24-én hajnali 4 órakor. Nem született, hanem újjászületett. Egy nemzet, amely nem sírt, nem sikoltozott és nem rettent meg. Egy nemzet, mely nem hátrált meg, nem adta fel, és nem felejtett

– tette hozzá.

A Reuters szerint a nemzeti ünnep ellenére Kijev belvárosának utcái üresek voltak szerda reggel, miután napok óta sorozatos figyelmeztetések hangzottak el, hogy Oroszország újabb rakétatámadásokat indíthat Ukrajna ellen. A főváros központjában a kormány a kiégett orosz tankok és páncélozott járművek roncsait helyezte el háborús trófeaként.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik