A következő élő közvetítés része Oroszország azt állítja, Ukrajna áll a Daria Dugina elleni merénylet mögött

Betiltottak minden tömegrendezvényt Kijevben

A kijevi katonai adminisztráció betiltott minden tömegrendezvényt ezen a héten csütörtökig orosz rakétatámadások nagy valószínűségére hivatkozva – közölte hétfőn Katerina Dacenko, a városvezetés sajtótitkára az Ukrajinszka Pravda hírportállal.

Az MTI szerint a városvezetés kérte a kijevieket, hogy ne hagyják figyelmen kívül a légiriadókat. A hírportál emlékeztetett arra, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétvégi üzenetében közölte: arra számítanak, hogy a jövő héten Oroszország „valami különösen kegyetlen cselekedeteket fog elkövetni.”

Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP Hétvégén még Ukrajna függetlenné válásának 31., szerdán esedékes évfordulójára készülve az orosz hadseregtől zsákmányolt tankokat helyeztek ki Kijev utcáira, melyekre rengetegen voltak kíváncsiak. A felvétel augusztus 21-én készült.

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka az Interfax-Ukrajina hírügynökség jelentése szerint azt mondta: eddig csaknem kilencezer ukrán hős halt meg az orosz megszállók elleni háborúban.

Ebben a háborúban nemcsak katonák vesznek részt, és nem csak azok, akik fegyvert ragadtak, hanem a mi kisgyermekeink is, akik nem vétkesek semmiben, de szerencsétlenségükre itt és ebben az időben születtek

– jelentette ki a főparancsnok. Hozzátette: ők nem értik, mi történik, de mindenképpen védelemre van szükségük, mert apjuk a frontra ment, és talán egyike annak a majdnem kilencezernek, aki életét vesztette.

Június elején Mihajlo Podoljak, az elnöki iroda vezetőjének tanácsadója azt mondta: az ukrán hadsereg veszteségei napi 100-200 fő között mozognak – emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál. Az ukrán vezérkar legfrissebb hétfői összesítése alapján eddig hozzávetőlegesen 45 400 orosz katona esett el a háborúban.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik