Nagyvilág

Meghalt a 12 éves fiú, akit április óta gépek tartottak életben

Dominic Lipinski/PA via Getty Images
Dominic Lipinski/PA via Getty Images

Szombat délelőtt meghalt az a 12 éves brit kisfiú, Archie Battersbee, akit április óta mesterségesen tartottak életben, írja a Sky News.

Amint beszámoltunk róla, a súlyos agykárosodást szenvedő és emiatt kómába esett fiú szülei a végsőkig küzdöttek azért, hogy ne kapcsolják le az őt életben tartó gépeket. Bár orvosai szerint a fiú agyhalott volt, és semmi esélye nem mutatkozott annak, hogy valaha magához térne, a szülők ebbe nem nyugodtak bele. Miután kimerítették a brit jogrendszer biztosította összes lehetőséget, végül az Emberi Jogok Európai Bíróságától is elutasító választ kaptak az Archie életben tartására vonatkozó kérésükre.

Bár a szülők azt is kérték a kórháztól, hogy Archie-t átszállíthassák egy hospice házba, az intézmény a fiú érdekeire hivatkozva ezt a kérést is megtagadta, mígnem szombaton lekapcsolták a gépekről.

Az eszméletlen fiúra április 7-én talált rá az édesanyja a család otthonában, az essexi Southendben. A kisfiú elkötötte a nyakát, anyja szerint valószínűleg egy internetes kihívás, a TikTokon terjedő „blackout challenge” miatt, melynek lényege, hogy a részvevő videóra veszi, amint egy övvel vagy kötéllel addig fojtogatja magát, amíg elveszíti az eszméletét.

Kapcsolódó
Végtelennek tűnő harc egy nagy eséllyel hetek óta halott kisfiú életéért
A 12 éves brit kisfiú áprilisban szenvedett súlyos agykárosodást, ami miatt kómába esett. Az orvosai szerint agyhalott, semmi esélye annak, hogy valaha magához térne. A szülők azonban képtelenek ebbe belenyugodni, ezért a végsőkön túl is harcolnak.

Kiemelt képünkön Hollie Dance, Archie Battersbee édesanyja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik