Nagyvilág

Fertőzést mutattak ki az Adriában, partszakaszokat zártak le Olaszországban

Olaszország 22 partszakaszán fürdőzési tilalmat rendeltek el, miután az Adriai-tenger ezen része baktériumfertőzés (kólibaktérium/Escherichia coli) miatt alkalmatlanná vált a fürdőzésre a Regionális Környezetvédelmi Ügynökség kedden vett mintáinak eredménye szerint, írja a hvg.hu a Corriere című olasz lapra hivatkozva.

A tudósítás szerint eredetileg 28 partszakaszon tiltották volna be a fürdőzést, de a csütörtökön elvégzett új mintavételezés során hat partszakasz adatai már megfeleltek a paramétereknek, így ezeken a strandokon, már szabad úszni.

Rimini önkormányzata önálló elemzéseket is végzett a várostól északra fekvő hét területen, melynek eredménye szerint a víz “tökéletesen alkalmas a fürdésre, áll a közleményben. Technikai és logikai magyarázat nincs a fertőzésre, de a szakértők szerint a hőhullámnak tudhatók be a rossz adatok.

A Regionális Környezetvédelmi Ügynökség folyamatosan monitorozza a víz állapotát és amint a megfelelő mértékre csökken a koncentrátum, újra engedélyezik a fürdőzést a strandokon.

Frissítés:

Péntek délután feloldották a a fürdőzési tilalmat az észak-olaszországi Emilia Romagna tartomány mind a 22 adriai strandján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik