A következő élő közvetítés része Gyorsítanák a németek a fegyverszállításokat Ukrajnába

Több mint negyven külföldi zsoldost, főleg lengyeleket öltek meg állítólag az oroszok

Több mint negyven külföldi zsoldost, főleg lengyeleket öltek meg nagy pontosságú orosz levegő-föld rakétákkal a donyecki régióban lévő Konsztantyinovkában – jelentette ki a keddi hadijelentést ismertetve Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A tábornok szerint Mikolajiv közelében az orosz légierő csapásainak következtében megsemmisült az ukrán 59. gépesített lövészdandár tüzérségi alegysége, amely személyi és fegyverállományának több mint 70 százalékát elvesztette.

A harcászati légierő, valamint a rakéta- és tüzérségi csapatok a beszámoló szerint nyolc vezetési pontra, egy OSZA-AKM föld-levegő rakétaindítóra, egy amerikai gyártmányú légvédelmi radarállomásra, valamint nyolc fegyver- és lőszerraktárra mértek csapást. A lövegelhárító művelet a szóvivő szerint egy Uragan-, egy Giacint-B-, négy D-20-as, hét Gvozgyika- és kilenc D-30-as üteget fojtott el. A légvédelem az éjszaka folyamán két ukrán drónt lőtt le.

Az orosz védelmi minisztérium összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 260 repülőgépet, 144 helikoptert, 1613 drónt, 358 légvédelmi rakétarendszert, 4162 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 763 rakéta-sorozatvetőt, 3301 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 4481 különleges katonai járművet veszítettek.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik