Nagyvilág

Gyermekmolesztálás miatt ítélték 17 évre egy amerikai óriásgyülekezet vezetőjét

Al Seib / POOL / AFP
Al Seib / POOL / AFP

Tizenhét év börtönbüntetésre ítélték egy mexikói székhelyű óriásgyülekezet vezetőjét az Egyesült Államokban három gyermeklány szexuális bántalmazása miatt.

Naason Joaquin Garcia, az Élő Isten Egyháza nevet viselő szentháromság-tagadó gyülekezet vezetője a múlt héten vallotta magát bűnösnek kiskorú sérelmére elkövetett erőszakos orális közösülés vádjában.

Garcia huszonhárom rendbeli bűncselekmény vádjával állt a Los Angeles megyei fellebviteli bíróság elé. A vádak között gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények, nemi erőszak, embercsempészetben való összejátszás és gyermekpornográfia is szerepelt. A lelkész az ügyészek szerint spirituális tekintélyét használta fel arra, hogy áldozatait manipulálja.

Az ügyészség szerint Garcia azt mondta az egyháza kötelékébe tartozó lányoknak és fiatal nőknek, hogy örök kárhozat vár rájuk, ha nem tesznek eleget a szexuális követeléseinek, illetve ha jelentik a visszaéléseket.

Az áldozatok hangot adtak panaszuknak, miután az ügyészség egy megállapodás keretében tizenhat vádpontot ejtett, köztük lányok és asszonyok megerőszakolásával kapcsolatos vádakat. A túlélők azt mondták, valamennyien az utolsó pillanatban értesültek az alkuról, és erről senki nem egyeztetett velük – áll az AlJazeera beszámolójában.

Az elmarasztaló ítélet egy 2018-ban indított nyomozás végére tett pontot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik