Nagyvilág

Agyonlőttek egy komplett családot kiirtó szökött fegyencet Texasban

Handout / Texas Department of Criminal Justice / AFP
Handout / Texas Department of Criminal Justice / AFP
A menekülés végjátékában már négy rendőr lőtt rá egyszerre, mégsem adta fel magát.

A legvadabb akciófilmekbe illő üldözés után agyonlőttek a rendőrök Texasban egy elítélt gyilkost csütörtökön este. A férfi még a múlt hónapban szökött meg egy börtönbuszból, miután megkéselte annak sofőrjét. Miközben szökésben volt, megölte még egy család öt tagját, közük négy gyereket, majd ellopta a család kisteherautóját a hétvégi házukból – számolt be az AP.

A 46 éves Gonzalo Lopez csütörtökön késő este keveredett tűzharcba a rendőrökkel, Jourdantonban, amely mintegy 55 kilométerre délre található a Texas állambeli San Antoniótól. A nála lévő puskát és pisztolyt, amelyeket nemfélt használni, jó eséllyel annak a családnak a hétvégi házából emelte el, amelyiket lényegében kiirtott.

A hatóságok a hétvégi háztól nagyjából 354 kilométerre figyeltek fel az ellopott kisteherautóra csütörtökön késő este, és óvatosan követni kezdték a jrművet – mondta David Soward megyei seriff.

A jourdantoni rendőrség munkatársai ezután tüskecsapdával lukasztották ki a kisteherautó kerekeit. Lopez a defektes, lopott kocsival ennek ellenére továbbhajtott, majd kidugta a puskát az ablakon, és több lövést leadott a rendőrökre, mielőtt nekiütközött volna egy kerítésnek és két telefonpóznának.

A megyei seriff beszámolója szerint Lopez ezután még kiszállt a teherautóból, és további lövéseket adott le, miközben legalább négy rendőr lőtt rá.

A férfinak akkor sikerült megszöknie, amikor május 12-én a börtönből épp orvosi vizsgálatra szállították. Lopez a börtönben életfogytiglani büntetését töltötte, 2006-ban elítélték el, mert korábban megölt egy férfit a mexikói határ közelében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik