Nagyvilág europoli

Jóváhagyták Lengyelország helyreállítási tervét, miután meghátráltak Brüsszellel szemben

Az Európai Bizottság szerdán délután bejelentette, hogy azt javasolják a tagállamoknak, hogy hagyják jóvá Lengyelország helyreállítási tervét, amellyel a Helyreállítási Alapból majdnem 24 milliárd euró támogatást és 11,5 milliárd euró kedvezményes hitelt kaphatnak, írja az Eurologus. 

A terv helyreállításáért a lengyeleknek meg kellett dolgozniuk, az EU ugyanis több más mellett a bírósági fegyelmi kamara megszüntetését kérte. Ezt néhány napja szavazta meg a lengyel Szejm. Az Európai Bizottság további feltételeket is szabott, így az első lengyel fizetési kérelem benyújtása előtt ezeknek is meg kell felelni.

Magyarország maradt az egyetlen uniós tagállam, amelynek nem hagyták még jóvá a helyreállítási tervét. A magyar kormány is dolgozik viszont azon, hogy ez megtörténjen, ahogy arról korábban írtunk is. 

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik