A következő élő közvetítés része Nagy hatótávolságú rakétarendszereket küld Ukrajnának az Egyesült Államok, amivel Moszkva szerint nő a közvetlen konfliktus esélye a NATO-val

Az oroszok szerint az Ukrajnába küldött rakétarendszerek “növelik a fegyveres konfliktus veszélyét” Oroszország és a NATO között

Virginie Nguyen Hoang / AFP
Virginie Nguyen Hoang / AFP

Az Egyesült Államok nagy hatótávolságú rakétarendszereket szállít Ukrajnának, ami Moszkva szerint növeli közvetlen fegyveres konfliktus kockázatát Oroszország és a NATO között.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökségnek elmondta, hogy Moszkva „rendkívül negatívan” tekint az amerikai katonai segélycsomagra, amely az M142-es tüzérségi rakétarendszereket (HIMARS) is magában foglalja.

Ukrajna régóta kér ilyen típusú fegyvereket, hogy az ellenséges erőket távolabbról és nagyobb pontossággal tudja célba venni. Az Egyesült Államok azonban sokáig nem akart ekkora hatótávolságú fegyvereket küldeni Ukrajnának, nehogy oroszországi célpontokat tüzeljenek velük.

Zelenszkij ukrán elnök elmondta, hogy „nem áll szándékában megtámadni Oroszországot”.

(BBC)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik