A következő élő közvetítés része Az ukrán elnöki hivatal vezetője szerint további országok keveredhetnek bele a háborúba

Erdogan továbbra sem támogatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását

Andrey BORODULIN / AFP
Andrey BORODULIN / AFP

Törökország továbbra sem támogatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását, jelentette ki Recep Tayyip Erdogan államfő a TRT török állami televízióban fiatalokkal folytatott beszélgetésében.

Svédország és Finnország szerdán hivatalosan is beadta csatlakozási kérelmét a NATO-ba, a török elnök azonban változatlanul ellenzi a két észak-európai ország felvételét a katonai szövetségbe.
Erdogan a török ifjúság és sport nemzeti ünnepe alkalmából beszélgetett fiatalokkal. Az MTI tudósítása szerint elmondta, hogy már a szövetségeseknek is jelezték, hogy nemet fognak mondani a két ország NATO-csatlakozására. Hangsúlyozta, hogy nem terveznek eltérni az eddigi álláspontjuktól.

Ezúttal is azzal vádolta a két skandináv országot, hogy nem csak pénzügyileg, de fegyverzettel is támogatják a terrorszervezetnek minősített Kurdisztáni Munkáspártot.

Törökország vétója könnyen megakaszthatja Stockholm és Helsinki, a legtöbb NATO-tagállam által szorgalmazott, felvételét, ugyanis az új tagok csatlakozását konszenzussal, mind a 30 NATO-tagállamnak jóvá kell hagynia.

Vissza a közvetítéshez
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik