A következő élő közvetítés része Az ukrán elnöki hivatal vezetője szerint további országok keveredhetnek bele a háborúba

Donyecki orosz börtöntáborba szállították az Azovsztalban elfogott 900 ukrán katonát

Andrey BORODULIN / AFP
Andrey BORODULIN / AFP

Orosz fennhatóság alatt álló területen található börtöntáborba szállították azt több mint 900 ukrán katonát, akik korábban a mariupoli Azovsztal acélműben védekeztek az orosz megszállók ellen.

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Maria Zaharova szerdán azt mondta, hogy kedd óta 959 ukrán katona adta fel magát. Közülük 51-et ápolnak sérülései miatt, a többieket pedig a Donyeck régió oroszok által ellenőrzött részén található Olenivka város egykori börtöntáborába szállították.

Az AFP hírügynökség szerint a kijevi védelmi minisztérium fogolycserében reménykedik az ukrán foglyok hazaszállítása érdekében. A katonák sorsa továbbra is bizonytalan: Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője nem árulta el, hogy hadifoglyokként vagy bűnözőkként kezelik-e őket.

Az ukrán védelmi minisztérium azt ígérte, hogy “mindent megtesz”azoknak a megmentése érdekében, akik továbbra is az Azovsztal acélgyár alatti alagútrendszerben vannak, de elismerte, hogy nincs katonai műveletek végrehajtására lehetőségük.

(BBC)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik