A következő élő közvetítés része Az oroszok már Lengyelország nácitlanításáról beszélnek

Az ukrán hírszerzés szerint Putyin nagyon beteg

Kirill Kudryavtsev / AFP
Kirill Kudryavtsev / AFP

Az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint a háború az év végére Ukrajna győzelmével zárul. Kirilo Budanov vezérőrnagy a Sky News brit hírtévének azt mondta, Ukrajna visszaszerzi az ellenőrzést határai felett, az összes elvesztett területen helyreáll fennhatósága, beleértve a Krímet és a Donyeck-medencét.

Szerinte a háborús kudarc miatt Moszkvában vezetőváltás lesz, a folyamat elkezdődött, már nem lehet leállítani. Az állami hírügynökség szerint az interjúban a tábornok megerősítette, hogy Vlagyimir Putyin nagyon rossz állapotban van lélektanilag, fizikailag, egyszerre több betegséggel, köztük rákkal küzd.

Részletes adatok említése nélkül kijelentette azt is, hogy Oroszországnak hatalmasak a veszteségei.   Hozzátette: nem tartja meglepőnek a háború kezdete óta elszenvedett orosz kudarcokat, Ukrajna

mindent tud az ellenségről,

minden tervét ismeri, szinte már megszületésük pillanatában. Budanov úgy fogalmazott: jóllehet Európa komoly fenyegetésnek tartja Oroszországot, fél az orosz agressziótól, de ők tudják, hogy Oroszország széles körben emlegetett ereje csak mítosz, az orosz hadsereg csak egy fegyveres horda, tette hozzá.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik