Nagyvilág

Több mint 50 halálos áldozata van a kínai házomlásnak

Chen Zhenhai / AFP
Chen Zhenhai / AFP

Befejezték a mentési munkálatokat a közép-kínai Hunan tartomány fővárosában, Csangsában, ahol egy hete összeomlott egy épület. A balesetben 53 ember veszítette életét – írja a Hszinhua kínai állami hírügynökségre hivatkozva az MTI.

Az egy héten át tartó mentési munkálatok során 10 embert szabadítottak ki a romok alól. Csütörtökön reggel sikerült a felszínre hozni az utolsó túlélőt, aki 132 órát töltött a romok alatt.

A részben lakóépületként, részben kereskedelmi célokra használt épület, amely egyes beszámolók szerint hat- mások szerint nyolcemeletes volt, egészen a második szintig roskadt össze.

A balesetet követően a hatóságok legalább kilenc embert – köztük az épület tulajdonosát – őrizetbe vettek az épületbiztonsági szabályok be nem tartásának gyanújával. A baleset pontos okának vizsgálata még folyamatban van.

Kínában gyakoriak a különböző, az épületbiztonsági előírások be nem tartásával összefüggő balesetek: tavaly júliusban 17 ember vesztette életét, miután egy szálloda összeomlott a kelet-kínai Szucsouban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik