Nagyvilág

Elon Musk felvetette, hogy fizetőssé teszi a Twittert a vállalatoknak és a politikusoknak

JIM WATSON / AFP
JIM WATSON / AFP

A Twitter mindig ingyenes lesz az egyszeri felhasználóknak, de elképzelhető, hogy némi költséggel jár majd a kereskedelmi vagy állami felhasználóknak

– írja Twitter bejegyzésében a közösségi média vállalatot a közelmúltban felvásároló Elon Musk.

A tulajdonosváltás még le sem zárult, de Musk már számos ötletét közölte a nyilvánossággal a közösségi média platform megreformálására: felmerült a spam botok eltávolítása, hogy nyilvánossá teszik az algoritmust, ami alapján egy-egy tweetet többen látnak, illetőleg, hogy csak a minimálisan szükséges moderációt tartják meg.

A múlt héten a Reuters számolt arról, hogy Musk közölte a bankokkal, amelyek hozzájárultak a Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlásának finanszírozásához, hogy új módszereket fog kidolgozni a tweetek pénzzé tételére, továbbá csökkenti a vezetői fizetéseket a vállalatnál.

Musk azt is elmondta hitelezőinek, hogy új funkciók fejlesztésével igyekszik növelni a bevételeket, és arra is van terve, hogyan lehet monetizálni a fontos információkat tartalmazó vagy vírusszerűen terjedő tweeteket.

Hétfőn a New York-i éves Met-gálán Musk azt mondta, hogy a Twitter jelenleg „egy réteg közönséget” szólít meg, és azt szeretné, ha az ország sokkal nagyobb százaléka használná.

(Reuters)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik